Verrassing! Judoka Kim Polling is zwanger: ‘Mijn vriend en onze kleine gaan mij aanmoedigen’

3 december 2021

Foto: SCS

Kim Polling is in verwachting. De 30-jarige judoka en haar vriend Andrea Regis deelde dit nieuws vandaag via sociale media. "Verrassing, we verwachten in juni 2022 een baby!"


"Ik heb altijd gedacht dat moeder worden automatisch het einde van mijn judocarrière zou betekenen", vertelt Polling in een uitgebreid bericht. "Tegelijkertijd droomde ik ervan en was ik ervan overtuigd dat ik in elk geval voor mijn 30e moeder zou zijn. Dus toen ik afgelopen februari mijn 30e verjaardag vierde, kwam ik in de situatie dat ik mezelf te oud begon te vinden om nog langer te wachten met moeder worden, maar te jong om al te stoppen met topsport. Ook vind ik het judo nog te leuk en zit er nog te veel potentie in mij om te stoppen."

Welk verlangen gaat het winnen?
"Echter doorgaan terwijl mijn verlangen om moeder te worden groter werd dan het verlangen om toernooien te winnen? Dat zag ik absoluut niet zitten. Andrea kwam toen met de vrij simpele vraag: waarom zou het niet allebei kunnen? Als er iemand is die terug kan komen na een tijd eruit, dan was ik het wel. Daar twijfelde hij niet aan. Maar, vroeg ik, hoe doen we dat met mijn trainingen, de toernooien en de trainingsstages?

'Ik kan niet wachten om je aan te moedigen met onze kleine'
Andrea’s antwoord: "Ik ben er toch? En andere moeders werken toch ook gewoon? Je bent heus geen slechte moeder omdat je niet 24/7 bij je kind kan zijn." En nadat hij het volgende zei, nam ik mijn besluit: 'Kim, ik kan niet wachten om samen met onze kleine op de tribune te zitten, je aan te moedigen en je te zien winnen. En daarna kijk ik vol trots hoe je samen met onze zoon of dochter op het podium zal staan.'"

Polling niet de eerste zwangere topsporter die Parijs wil halen
Zeilster Marit Bouwmeester en atlete Nadine Broersen kondigden onlangs ook aan in verwachting te zijn. Ook zij hopen er desondanks bij te zijn op de Spelen in Parijs.