Bondscoach flikkert Den Dunnen en Steenbergen uit korfbalselectie: ‘Ze brengen te weinig’

18 december 2017

Proshots

Korfbalbondscoach Wim Scholtmeijer heeft Nadhie den Dunnen en Maaike Steenbergen niet meer nodig in 2018. Hij is van mening dat beide dames te weinig brengen.


"We hebben nooit getwijfeld aan wat Nadhie kan. De momenten waarop ze dit echter laat zien, vinden wij onvoldoende", schrijft de NOS op uit de mond van Scholtmeijer.

Onvoldoende doorontwikkeld
Ook over Steenbergen is hij niet tevreden. "We hebben genoten van Maaike haar persoonlijkheid en haar drive om te ontwikkelen. We zijn echter ook van mening dat ze zich, in de 2 jaar dat ze deel heeft uitgemaakt van TeamNL Korfbal, onvoldoende heeft doorontwikkeld naar het niveau dat we verlangen van een international."

Frank en vrij
PKC-speelster Steenbergen reageerde op haar eigen Facebookpagina op het nieuws. "Ik vind dit natuurlijk erg jammer en had er heel graag nog meer uit willen halen. Aan de andere kant koester ik de prachtige momenten die ik heb meegemaakt! Daarnaast verlang ik terug naar het onbevangen spel. Ik wil nog veel bereiken binnen het korfbal en ik weet zeker dat dit ook bij PKC te realiseren is. Voor mij is het nu tijd om frank en vrij te spelen!"