Korfballer Kunst neemt afscheid van Oranje

12 september 2017

ProShots

Richard Kunst korfbalt per 1 januari niet meer voor Oranje. Hij heeft besloten zich niet langer beschikbaar te stellen en te kiezen voor zijn maatschappelijke carrière. Bondscoach Wim Scholtmeijer vindt het een groot verlies: "We raken een parel van een speler kwijt."


Binnen de korfbalwereld kwam de mededeling van Kunst als een grote verrassing. De pas 24-jarige korfballer zit nog middenin zijn korfbalcarrière en kan met Oranje nog van alles behalen. Toch kiest hij liever voor zijn maatschappelijke carrière: "Ik had tot mijn 30e door kunnen gaan bij Oranje, maar die jaren was ik dan wel kwijt geweest. Ik heb ook ambities op maatschappelijk vlak en die wil ik ook proberen waar te maken."

Moeilijke keuze
De keuze was zeker niet makkelijk: "Korfbal is fantastisch om te doen, en zeker in Oranje. Ik zal het zeker gaan missen, want door de jaren heen zijn veel spelers en speelsters echte vrienden geworden. En de herinneringen zijn prachtig." Hij gaat zich nu richten op zijn nieuwe fulltime baan bij een scheepsvaartbedrijf: "Ik heb daar eerst een periode meegelopen en rondgekeken, en voor mij werd steeds duidelijker dat ik het heel leuk vond om daar aan de slag te zijn."

Gelukkig hoeven we nog niet helemaal afscheid te nemen van Kunst, want hij blijft gewoon korfballen bij zijn club PKC/SWKGroep. Voor de club uit Papendrecht is het eigenlijk helemaal niet zo'n slecht nieuws dat hij stopt bij Oranje: "Ik kan misschien zelfs wel wat meer tijd in PKC steken nu. Hoe dan ook wil ik daar nog hele mooie dingen laten zien."

Korfbal Challenge
Natuurlijk neemt een sterspeler als Kunst op een grootse manier afscheid van Oranje. In december staat de Korfbal Challenge weer op het programma en ook Oranje doet daar ieder jaar aan mee. Daar zal Kunst voor het laatst zijn kwaliteiten laten zien in het shirt van Oranje.