PKC geeft voorsprong uit handen in ware korfbalthriller en staat wéér niet in finale

admin • 09:25, 04-04-2018 / Laatste Update: 14:03, 12-12-2023

Voor het 2e achtereenvolgende jaar ontbreekt PKC/SWKGroep in de zaalfinale van de Korfbal League in de Ziggo Dome. Een ruime 17-13 voorsprong bleek niet voldoende om Fortuna in een ware thriller op de knieën te krijgen: na een golden goal van Claire van Oosten pakten de Delftenaren het finaleticket (20-21).

Door de scorende inbreng van de vrouwen verschafte PKC uiteindelijk een ruime voorsprong bij rust: 17-13. Toch bleef Fortuna knokken en zag PKC in de laatste 10 minuten de controle verliezen. Nik van der Steen mocht in de laatste aanval van Fortuna blijven herhalen en knalde 6 seconden voor tijd de 18-18 op het bord, waarna verlenging noodzakelijk was.

Golden goal

In de extra 5 minuten mocht Fortuna de bal uitnemen en waren het de gasten die opnieuw een mentale tik uitdeelden. Jessica Lokhorst scoorde met een draai in de lucht de 18-19 en toen Thomas Reijgersberg na een gewonnen reboundduel de 18-20 scoorde, leek PKC verslagen. Leek, want Korfbal League-topscorer Richard Kunst stond even op. In 1,5 minuut wist hij 2 keer te scoren, waardoor een golden goal, die Fortuna namens Van Oosten wist te maken, noodzakelijk was om een winnaar aan te wijzen.