Voorbeschouwing Korfbal League: gaat het PKC dit jaar wél weer eens lukken?

10 november 2017

ANP

Korfbalfanaten opgelet, want vrijdagavond begint het hele spektakel weer: de Korfbal League. Zoals gewoonlijk wordt dé korfbalcompetitie van Nederland weer afgetrapt met de finale van vorig seizoen: TOP/SolarCompleet tegen Blauw-Wit. We beginnen dus meteen lekker!


Nog even terug naar vorig seizoen, want hoe bizar verliep dat?! PKC/SWKGroep stond het hele seizoen stijf bovenaan, won alles met ruime cijfers en de ploeg van coach Detlef Elewaut leek vrolijk de titel te gaan pakken in de Ziggo Dome. Maar toen was daar Blauw-Wit, die de droom van PKC om de 7de korfbalfinale op rij te halen, aan diggelen schoot. Blauw-Wit stuitte in de finale op TOP, de regerend landskampioen, en verloor de eindstrijd, waardoor het de Amsterdammers uiteindelijk niet lukte om de stunt compleet te maken.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: ANP 

Toppers
De top van de Korfbal League zal naar alle waarschijnlijkheid ook dit seizoen weer bestaan uit TOP, PKC, Blauw-Wit en LDODK/Rinsma Fashion. De Friezen gaan ook dit jaar weer vol voor de finale, en dat zou moeten kunnen met de spelers die ze in huis hebben, waaronder internationals Erwin Zwart en Marjolijn Kroon. Blauw-Wit zal ongetwijfeld vleugels hebben gekregen na de stunt van vorig seizoen. Nu is het dus taak dat een mooi vervolg te gaan geven, misschien wel met de titel. TOP zal koste wat het kost die titel gaan verdedigen en PKC wil zich revancheren op de laatste jaren, dus dat zal geen appeltje eitje worden.

Revanche
Er zijn 2 ploegen die revanche willen nemen op het slechte seizoen van vorig jaar: Fortuna/DeltaLogistiek en DVO/Accountor. De Bennekommers begonnen waardeloos aan het seizoen en dat kostte Gerald Aukes uiteindelijk de kop. Onder korfbalmeester Ben Crum leek de ploeg als herboren, maar kwam de opleving te laat om er nog wat moois van te maken. Dit seizoen zullen ze sowieso als een malle uit de startblokken willen schieten. Ook Fortuna kende een seizoen om gauw weer te vergeten, met veel zware blessures en matige resultaten. De ploeg van Ard Korporaal is weer fit, met een oude bekende weer terug in de selectie: Thomas Reijgersberg. Dat belooft wat voor dit seizoen.


Ben Crum. Foto: Pro Shots.

Nieuwe gezichten
Een nieuw seizoen in de Korfbal League betekent ook elk jaar een nieuw gezicht. Dit jaar zijn dat er zelfs 2: KCC/SoNatural en Avanti. KCC werd kampioen in de Hoofdklasse en gaat nu ballen op het hoogste niveau van Nederland, net als Avanti, dat via de play-offs een plekje bemachtigde. Dat ging ten koste van degradant AW.DTV en DSC, dat in de play-offs 2 keer verloor van Avanti. We gaan zien of de 2 nieuwkomers meteen meedraaien op het hoogste niveau. Zaterdag bijten ze tegen elkaar het spits af.

Vedettes
De ogen zijn natuurlijk ook gericht op KZ/Hiltex. Hoe gaan de Kogers het oppakken zonder good old Tim Bakker, Rick Voorneveld en Erik de Vries? Het veldseizoen liet zien dat de ploeg van Wim Bakker het ook prima zonder het 3-tal kan. Maar het veldseizoen is natuurlijk geen Korfbal League, en dat is de plek waar je wil presteren. Dat geldt ook voor DOS'46, die vorig jaar een prima middenmoter bleken te zijn. De ontslagen Aukes staat nu aan het roer in Nijeveen. Welke kant gaat het stuivertje opvallen dit seizoen? Richting de top, of toch richting de degradatiezone?

Kortom: genoeg moois te bewonderen in de korfbalwereld de komende maanden, met de Ziggo Dome natuurlijk weer als eindstation. Het begint allemaal vrijdagavond om 20.30 uur in Sassenheim, met de herhaling van de finale van vorig seizoen.
admin