Marathon Rotterdam belooft retespannend te worden met geweldig deelnemersveld

13 februari 2018

Pim Ras Fotografie

Met een rits aan elkaar gewaagde toplopers uit Kenia en Ethiopië hoopt de organisatie van de NN Marathon Rotterdam op een spannende strijd om de zege. Getu Feleke heeft met 2.04.27 het snelste persoonlijk record op zijn naam staan, terwijl met Marius Kipserem de winnaar van 2 jaar terug is vastgelegd.


Als Kipserem de stunt van toen wil herhalen, moet hij afrekenen met landgenoot Festus Talam, die door zijn zege vorig jaar in Eindhoven ook weet hoe het is om een marathon in Nederland te winnen. Een andere kanshebber is Mule Wasihun, die vorig jaar met 2.05.39 1 van de 10 snelste wereldtijden liep. Ook Laban Korir, vorig jaar 3e in Rotterdam, is er bij.

Topeditie
Met de vastgelegde toplopers mikt de organisatie uiteraard op een snelle eindtijd, maar bovenal ook op een race waarin idealiter tot diep in de finale tussen verschillende mannen wordt gestreden om de winst. Er wordt daarom niet op één grote naam en topfavoriet ingezet, maar op een breed topveld. Een aanval op het parkoersrecord van 2.04.27 van Duncan Kibet uit 2009 is geen heilig doel.

In een eerder stadium werd de komst van Hagenaar Khalid Choukoud al bekendgemaakt.