Abdi Nageeye na winst marathon van Rotterdam: ‘Droom die vroeger zo ver weg leek’

10 april 2022

ANP
abdi-nageeye-na-winst-marathon-rotterdam-nederlands-record-droom-die-vroeger-ver-weg-leek

Voor Abdi Nageeye kwam zondag in Rotterdam een droom uit. De 33-jarige Nageeye werd de 1e Nederlandse winnaar van de marathon in de havenstad. "Dit is een droom die vroeger zo ver weg leek", zei de atleet kort na de finish op de Coolsingel bij de NOS.


"Eigenlijk al sinds 2010, toen ik mezelf de vraag stelde of ik mijn studie zou voortzetten of alles op de atletiek zou gaan zetten."

Zilver op Olympische Spelen
Nageeye eindigde in 2019 als 4e in Rotterdam in een Nederlands record van 2.06.17. "Ooit droomde ik dat ik met de Kenianen en Ethiopiërs mee kon op de marathon. In 2019 lukte dat me hier al lang. Ik dacht daarna: volhouden, blijven trainen, blijven geloven. Ik heb zoveel teleurstellingen beleefd en zoveel blessures gehad, maar ben er toch in blijven geloven", aldus Nageeye, die op de Olympische Spelen van vorig jaar zilver pakte op de marathon.

"Eind vorig jaar dacht ik dat ik kon winnen in New York, maar toen maakte ik een dikke fout. Nu heb ik Rotterdam gewonnen. Ik besef het nog niet. Ik ben heel trots en blij."