Deelnemer of fan van de marathon van Rotterdam? Goed nieuws: ‘Uitstekend hardloopweer’

6 april 2022

Getty Images
dit-is-weersverwachting-voor-marathon-rotterdam-temperatuur

Tijdens de marathon van Rotterdam, zondag, blijft het waarschijnlijk droog, laat de zon zich zo nu en dan zien en wordt het zo'n 12 graden. "Uitstekend hardloopweer", noemt Weeronline het. De marathon van Rotterdam wordt dit jaar weer in april gehouden, zoals gebruikelijk.


In 2020 werd de marathon afgelast vanwege de coronapandemie, vorig jaar vond het hardloopfestijn in het najaar plaats. Op die zondag, 23 oktober, was het stralend weer en werd het 13,6 graden.

Weinig goeds voorspeld bij Kids Runs
Terug naar 2022. Zaterdag 9 april vinden in Rotterdam in het kader van de marathon de NN Kids Runs plaats. Het wordt dan een graad of 9, wat koud is voor april: volgens het weerbureau is het normaal in deze tijd van het jaar 13 graden in Rotterdam.

De gevoelstemperatuur ligt door een matige noordwesterwind nóg lager, op zo'n 4 graden. Ook kunnen er enkele buien vallen en is er kans op hagel.

Hoe laat is finish?
Zondagochtend, wanneer marathonlopers uit binnen- en buitenland aan de start verschijnen, is het nog koud. De temperatuur ligt dan op 4 à 5 graden, maar het voelt aan als een graad of 2. 's Middags gaat het wat harder waaien en loopt de temperatuur op naar 12 graden. Zon en wolken wisselen elkaar af.

De eerste finishers van de marathon van Rotterdam worden rond 14.00 uur verwacht.