Michel Butter kapt vroegtijdig met marathon van Londen: ‘Hij kon gewoon niet meer verder’

28 april 2019

Pim Ras Fotografie

Zondagochtend werd de marathon van Londen gelopen met 1 Nederlander die daarin heel lekker op weg was: Michel Butter. De 33-jarige atleet was lekker op weg en lag zelfs op schema om z'n PR te verbeteren, maar moest na 35 kilometer opgeven. "Ineens kreeg hij last van zijn rug en been”, aldus coach Guido Hartensveld.


Volgens de oefenmeester leek er geen vuiltje aan de lucht voor Butter en de coach was dan ook verbaasd dat zijn renner zomaar uitstapte. Het duurde vervolgens een tijdje voordat Hartensveld pas een woord met hem kon wisselen. "Hij kon gewoon niet meer verder. Had pijn in zijn rug en been. Qua energie, hartslag en ademhaling was alles goed, het was puur een probleem op spierniveau.”

De marathon was voor Butter ook een kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio, maar dat doel moet 'ie nu verschuiven naar het najaar, bij de marathon van Berlijn. Het is maar hopen dat 'ie het haalt, want in de Spelen van 2016 miste hij op een minimaal verschil van 8 seconden. De limiet voor kwalificatie stond zondag op 2.11.30.