Coldenhoff pakt historische zege, Herlings blijft leider

9 augustus 2020

ANP

Glenn Coldenhoff heeft indruk gemaakt tijdens de MXGP van Letland. De crosser uit Heesch greep de 1e GP-zege ooit voor GasGas. Jeffrey Herlings moest genoegen nemen met de 4e plaats. Coldenhoff greep de koppositie bij de start en stond deze niet meer af.


Bovendien zag The Hoff coureurs als Tim Gajser en Jeremy Seewer achter zich fouten maken. Gajser kwam zelfs ten val en zag hierdoor Herlings langszij komen. Herlings kwam in de 1e bocht ten val en moest zich van buiten de top-30 terug zien te vechten en dat lukte vrij aardig. Binnen 2 ronden reed Herlings alweer in de top-10, maar vanaf P5 was er nog maar weinig winst te behalen, totdat zijn grote concurrent Gajser ten val kwam.

Puntje meer
Doordat Herlings voorbij ging aan Gajser liep hij een puntje uit in de titelstrijd. The Bullet behoudt de rode plaat nu met 3 punten voorsprong. Achter Coldenhoff eindigden Tim Gajser en Romain Febvre ook op het podium. Sterke prestaties waren er ook van Brian Bogers, die 13e werd, en Calvin Vlaanderen die zich na een matige start terugvocht naar P12.
Van de Moosdijk
Voor Roan van de Moosdijk was het een goed weekend. De Eindhovenaar, die dit jaar voor het eerst een volledig seizoen in het WK MX2 rijdt, eindigde als 2e in de daguitslag. Na een 3e plek tijdens de GP van Turkije vorig seizoen, is dit de beste prestatie van Van de Moosdijk tot nu toe. De F&H Kawasaki-rijder werd in de 2e manche 4e en dat was voldoende om de 2e plaats uit de 1e manche vast te houden.

Tom Vialle won de MX2-wedstrijd, hoewel hij de zege in de 2e manche aan Jago Geerts moest laten. Mathys Boisrame eindigde als 3e in de daguitslag.