Jeffrey Herlings is back: door valpartij geen dagzege in Axel

2 augustus 2020

Roeland van Vliet
Jeffrey herlings

Jeffrey Herlings heeft bij zijn rentree in het internationale startveld niet meteen alweer gewonnen. De crosser, MXGP-wereldkampioen in 2018, sloeg vorige week de trainingswedstrijd in Arnhem nog over, maar liet in Axel zien in prima vorm te steken. Een val, buiten zijn schuld om, zorgde ervoor dat hij de zege naar Romain Febvre zag gaan.


In de trainingen liet Herlings zich nog niet van voren zien, waardoor hij pas als 7de een starthekje uit mocht zoeken. Vervolgens was hij als eerste weg bij de start. Door een stevige crash in de eerste bocht werd de wedstrijd stilgelegd en werd de Brabander gevraagd dat kunstje te herhalen en dat lukte hem ook.

Opnieuw was Herlings uitstekend weg en hij domineerde de wedstrijd. Romain Febvre en Jeremy Seewer eindigden achter Herlings en voor Glenn Coldenhoff, die 4de werd.

2de race
In de tweede race moest Herlings een enorme achterstand goedmaken, nadat hij bij de start vast kwam te zitten bij 2 vallende rijders, waaronder Jeremy Seewer. Febvre pakte de kopstart en zou de wedstrijd ook winnen, maar in de slotfase kregen Herlings en Seewer de leider weer in het zicht.

Na enkele spectaculaire inhaalactie moest Herlings genoegen nemen met de 5de plaats, waardoor hij in de daguitslag de eindzege aan Romain Febvre moest laten.

Coldenhoff 3de
Glenn Coldenhoff werd met 2 keer een 4de plaats uiteindelijk 3de. Er had meer ingezeten voor de crosser uit Best, ware het niet dat hij in de 2de manche vanaf de 2de plaats ten val werd gebracht door een achterblijver. Brian Bogers kende een matige start in de eerste manche maar had wel de juiste snelheid, wat hij in de 2de manche beloond zag worden met een 2de plek.

Roan van de Moosdijk pakte 2 tweede plekken in de MX2 en eindigde achter een oppermachtige Jago Geerts ook met zilver in de daguitslag.