‘Olympische Spelen’ Motorcross in 2019 op TT Circuit Assen

5 juli 2018

Ray Archer/Red Bull KTM Factory Racing

De Olympische Spelen van de motorcross, de Motocross of Nations, komt volgend seizoen naar Nederland! Het TT Circuit van Assen is het decor voor wat vele rijders beschouwen als het hoogtepunt van het seizoen.


Assen wordt op de voorlopige kalender bevestigd. Naast de MXoN zal er ook 1 GP in Nederland plaatsvinden, op 31 maart in Valkenswaard. Het seizoen wordt afgetrapt op 24 februari, al is nog niet bekend precies waar. Wat wel zeker is, is dat de eerste wedstrijd van het seizoen in het Midden-Oosten plaats gaat vinden.

Opvallend is daarnaast dat het circus doortrekt naar Argentinië om vervolgens 3 wedstrijden in Europa af te werken. Daarna zijn er 2 nieuwe GP's in Hong Kong en China. Na 5 wedstrijden in Europa keert men dan weer terug naar Azië waar de 2 wedstrijden in Indonesië worden verreden. De seizoensafsluiter is, net als dit seizoen, op Imola in Italië.

Motocross of Nations: Nederland kampioen in eigen land?
De landenwedstrijd gaat tussen teams van 3 rijders in ieder een eigen klasse. Iedere coureur rijdt 2 wedstrijden en in totaal wordt er 3 keer gereden. De klassen rijden dus door elkaar. De teams krijgen het aantal punten waarop de coureur finisht. Wordt er iemand 1e, dan krijgt het team dus 1 punt. Het team met de minste punten wint. Er mag 1 resultaat worden weggestreept.

In de laatste 2 edities werd Nederland 2e, achter Frankrijk. Met Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Brian Bogers heeft Oranje een sterk team. Ook Davy Pootjes maakt goede kans om zich als MX2-coureur bij de heren te voegen.