Nederland overklast grootste concurrent België en gaat naar de EK-finale korfbal

Marco Spelten, Actiefotografie.nl

admin • 23:11, 19-10-2018 / Laatste Update: 08:19, 05-01-2024

De meest spannende wedstrijd van de korfbalwereld Nederland tegen België is gewonnen door de thuisploeg. In de halve finale van het EK korfbal winnen de Nederlands met 22-9 van de zuiderburen.

Nederland kwam binnen 1,5 minuut al op een 3-1 voorsprong. België kwam terug tot 3-3, maar Oranje zet door en pakte weer de leiding door 2 keer te scoren, eentje mede door een strafworp. In het 2e kwart van de wedstrijd laat de topfavoriet zien tot waar het in staat is: goals maken.

Schieten van afstand

De Belgen hebben bijna niks meer in te brengen. De Nederlandse bondscoach Wim Scholtmeijer liet al voor de wedstrijd weten aan Sportnieuws.nl in deze fase van de wedstrijd punten te willen pakken.

Ook begint de wedstrijd begint steeds harder te worden. De medische staf van beide kanten moeten regelmatig het veld inkomen. Dan gaat het hard en zet Nederland een 12-5 ruststand op het scorebord en lijkt de wedstrijd gespeeld. Nederland scoorde al maar liefst 11 keer van afstand.

Tekst gaat onder foto verder

Lekker wisselen

Na rust gaat Nederland gewoon verder mee met scoren. Binnen 3 minuten wordt de tussenstand naar 16-5 getild. Erwin Zwart maakt zijn 3e van de wedstrijd. De ploeg van Detlef Elewaut weet niet meer wat het moet doen.

Nederland wisselt dan wat sterkhouders, zoals Mick Snel en Suzanne Struik, omdat de overwinning nu toch al heel duidelijk lijkt. België scoort dan nog wel 2 keer, maar Nederland blijft er meer maken. Het 3e kwart eindigt met 19-6. Leg die champagne alvast maar koud.

Duitsland

Het thuisland speelt de wedstrijd rustig uit. In de eerste 4 minuten wordt er door beide kanten maar 1 keer gescoord en dan is de halve finale toch echt gespeeld. Beide landen weten nog wat kansen te benutten. Einduitslag: 22-9. Nederland gaat naar de EK-finale en treft daar Duitsland. Die wonnen de halve finale met 20-10 van Portugal.