Nederlandse handbalsters stellen weer teleur: 6de plaats op dit EK

18 december 2020

BSR Agency

De Nederlandse handbalsters zijn op het EK in Denemarken als 6de geëindigd. In de wedstrijd om de 5de plaats werd ruim verloren van Rusland: 33-27.


Het toernooi in Kolding is voor de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade zwaar teleurstellend verlopen. De eerste groepsfase werd maar ternauwernood overleefd, waarna Nederland (nota bene de regerend wereldkampioen) in de tweede groepsfase achter Noorwegen en Kroatië eindigde en zich daardoor niet plaatste voor de halve finale. Zodoende was de strijd om de 5de plaats het hoogst haalbare.

Herhaling WK-finale
Nederland - Rusland was vanmiddag een herhaling van de halve WK-finale van vorig jaar. Destijds won Oranje met 33-32, dit keer volgde er een flinke nederlaag. Het begin was al slecht: na 10 minuten stond het 7-2 voor Rusland, de Olympisch kampioen van 2016. Vooral de manier waarop de eerste Russische aanval direct een tegendoelpunt opleverde, stoorde Mayonnade, zo bleek tijdens de eerste time-out. ,,Daar hebben we het vanmorgen een kwartier lang over gehad, iedereen staat te slapen!", zo baalde de Fransman duidelijk hoorbaar van het gebrek aan scherpte.

Rust: 18-13
Na die onderbreking leek het even wat beter te gaan met Nederland, maar de ploeg ging uiteindelijk rusten met een achterstand van 18-13. Dat verschil van 5 goals liep gedurende de tweede helft op naar zo'n 7 treffers, waarna het teleurstellende Oranje uiteindelijk met 33-27 onderuitging.