Nederlandse hockeyers pakken na shoot-outs nog een bonuspunt

4 juni 2019

ANP

De Nederlandse hockeyers hebben voor eigen publiek opnieuw niet kunnen winnen in de Pro League. Het duel in Eindhoven tegen hekkensluiter Nieuw-Zeeland eindigde teleurstellend in 0-0. Vooral na de rust liet de ploeg van bondscoach Max Caldas een aantal grote kansen liggen. In de shoot-outs wist Oranje nog wel een bonuspuntje te pakken: 3-2.

Nederland had nog iets goed te maken voor de pijnlijke nederlaag afgelopen zondag in Eindhoven tegen Groot-Brittannië (1-3). Het slordige Oranje verzuimde echter tegen het stugge Nieuw-Zeeland, dat in tien duels in de Pro League nog niet heeft gewonnen, revanche te nemen.

Grand Final
De ploeg van Caldas is door de twee povere thuiswedstrijden nog lang niet zeker van een plaats bij de eerste vier, die eind deze maand in Amsterdam mogen deelnemen aan de Grand Final. Oranje speelt zaterdag tegen wereldkampioen België in Antwerpen. Het zou voor Nederland als hockeynatie bij uitstek een grote teleurstelling zijn als de mannenploeg bij dat evenement in eigen land ontbreekt.