Nederlandse volleybalsters ontmoeten oud-bondscoach Guidetti in kwartfinale EK

1 september 2019

EPA

De Nederlandse volleybalsters weten hun tegenstander in de kwartfinales van het EK. Met het Turkije van bondscoach Giovanni Guidetti treft Oranje woensdag een goede bekende. Het gastland won na een zinderende vijfsetter van Kroatië: 26-24, 18-25, 31-33, 25-22, 16-14.


Vanaf de eerste bal was het nagelbijten geblazen voor het aanwezige publiek in de Turkse hoofdstad. Daar zagen de fans hoe hun land in een spannende eerste set aan het langste eind trok, om de volgende set met ruimere cijfers in te leveren bij de Kroaten.

Rug tegen de muur
De derde set werd na een slopend gevecht ook binnengehaald door Kroatië, waardoor het gastland met de rug tegen de muur stond en een grote verrassing in de lucht hing. De ploeg van Guidetti vocht zich echter knap terug en trok een beslissende set uit het vuur. Daarin bouwde Turkije, gesteund door het luide publiek in Ankara, gauw een comfortabele voorsprong op, om die vervolgens ook weer uit handen te geven. Op het tweede matchpoint was het dan toch raak voor de Turkse vrouwen.

Guidetti
En dus treffen de Nederlandse vrouwen in de kwartfinales een oude bekende in Guidetti, woensdag in dezelfde arena. Van 2015 tot 2016 was de Italiaan namelijk coach van Oranje. Met Guidetti aan het roer behaalde Nederland zilver op het WK en werd het vierde op de Olympische Spelen van Rio.