Olympisch bokskampioen de lul voor aanranding en mishandeling

21 oktober 2019

epa

Oscar De La Hoya is in de problemen geraakt door een uit de hand gelopen ontmoeting met een vrouw, waarmee hij een seksuele relatie had. De vrouw heeft de oud-bokser, die in 1992 olympisch goud won, aangeklaagd wegens aanranding en mishandeling.


Volgens de vrouw, die in de rechtbankdocumenten de schuilnaam Jane Doe gebruikt, raakte De La Hoya bij een date in 2017 gefrustreerd omdat zij niet inging op ‘rare seksuele verzoeken’, meldt entertainmentsite TMZ. De 10-voudig wereldkampioen boksen kende de vrouw, die werkt als verpleegster, sinds 2016. In november van 2017 nodigde hij haar uit om zijn nieuwe woning te bekijken.

Zuipen
Volgens de vrouw was De la Hoya van plan om zich ‘klem te zuipen’ en gebruikte hij ook cocaïne. "Hij wilde seksueel experimenteren en vroeg rare dingen. Ik weigerde, waardoor hij steeds bozer werd. Op een gegeven moment probeerde hij zijn vuist in mijn kruis naar binnen te werken, terwijl ik schreeuwde dat hij moest stoppen.” De vrouw heeft naar eigen zeggen veel psychologische problemen overgehouden aan de ontmoeting met De La Hoya.

6 klassen
De inmiddels 46-jarige De La Hoya won in zijn bokscarrière titels in 6 verschillende gewichtsklassen. Hij vocht duels uit met onder meer Floyd Mayweather en Manny Pacquiao. In 2009 stopte De La Hoya, 5 jaar later werd hij opgenomen in de Boxing Hall of Fame. De Amerikaanse bokser, die ook de Mexicaanse nationaliteit bezit, heeft geen brandschoon verleden. Tijdens zijn loopbaan werd hij beschuldigd van verkrachting van een 15-jarige in een hotel. In 2011 zat hij in een kliniek, waar hij werd behandeld voor verslaving aan cocaïne en alcohol.