100 dagen tot Rio, wie pakt de 100 meter? (video)

27 april 2016

ANP/EPA

Het aftellen naar de Olympische Spelen mag nu echt gaan beginnen, want vandaag zijn we nog maar 100 dagen verwijderd van de openingsceremonie in Rio de Janeiro! Sportnieuws.nl gaat de Spelen in augustus op de voet volgen. Kan Usain Bolt weer een wereldrecord lopen en hoeveel medailles gaat Nederland pakken? Hier alvast een paar mooie momenten om in de stemming te komen.

Het fenomenale wereldrecord van Usain Bolt op de 100 meter in Peking (2008)
Lukt het de sprinter uit Jamaica om weer goud te halen op zijn 4de Spelen?
En dan is er nog een andere 100 meter. Die bij de vrouwen! Hier Dafnes hemelse 200 meter (WK 2015)
Op de 200 meter is Dafne normaal gesproken beter dan op de 100 - ze komt na 60 meter pas op gang. Maar ze gaat natuurlijk voor de koninginneafstand, de 100 meter.
De 'vliegende hollander' Epke Zonderland schrijft turngeschiedenis in Londen (2012)
Is hij weer helemaal terug van weggeweest na alle tegenslagen in het laatste jaar en kunnen we net als commentator Hans van Zetten weer 'staan' voor de tv?
De prachtige en emotionele gouden medaille van Maarten van der Weijden in Peking (2008)
'Hij doet het, Hij doet het', schreeuwt zwemlegende Pieter van den Hoogeband naar Maarten van der Weijden die heel verrassend het goud pakte.
Verrassingen
Het mooie aan de Olympische Spelen is dat er altijd verrassingen zijn. Winnaars worden verliezers, verliezers worden winnaars. Het grootste sportevenement van de wereld gaat altijd gepaard met prachtige verhalen. Houd onze pagina Olympische Spelen in de gaten!