Amerikaanse tv-zender met dikke duim lulde ook bullshit over Korea

14 februari 2018

anp

Wij vragen ons echt af hoe dik de duimen zijn van de commentatoren van de Amerikaanse tv-zender NBC. Ze zuigen er in ieder geval heel veel onzin uit. Wij Nederlanders waren al de pineut, want wij zouden ons al schaatsend vervoeren. Maar ook over Korea werd er tijdens de openingsceremonie fakenews verteld.


Wil jij het belangrijkste nieuws van de Winterspelen gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met WINTER AAN naar 06 135 591 70.

Joshua Cooper Ram, commentator van NBC, vertelde namelijk dat de Koreanen heel erg blij zijn met Japanners. Zij zouden een voorbeeld zijn voor Japan op cultureel, technologisch en economisch gebied. En dat viel niet echt lekker in de smaak bij de Zuid-Koreanen.

Bezetting
Japan bezette Korea namelijk van 1910 tot 1945. En dat zijn de meeste Koreanen niet vergeten. De uitspraken van Cooper Ram werden dus, op z'n zachtst gezegd, niet echt gewaardeerd. "Veel van onze grootouders zijn vermoord door de Japanners, dat zou NBC moeten weten", was volgens de BBC een boze reactie op Instagram.

Excuses
Waar de journaliste die zo gek lulde over Nederland nog wegkwam met een welgemeende 'sorry', liep het iets minder goed voor Cooper Ram. Hij werd namelijk op non-actief gezet door NBC, nadat veel Koreanen op duidelijke wijze hadden laten merken dat ze de uitspraken van Cooper Ram niet konden waarderen.