Bibian Mentel: ‘We weten niet of het nog weken of nog maanden gaat duren’

28 maart 2021

ANP
Bibian Mentel ziekte

Bibian Mentel is ernstig ziek en weet dat het einde van haar leven in zicht is gekomen. De paralymisch snowboardster heeft van artsen te horen gekregen dat de uitzaaiingen kanker in haar hersenen niet meer te behandelen zijn. De NOS zocht haar op om te vragen hoe het nu met haar is.


"De situatie is een beetje gek", zegt Mentel. "Ik weet niet wanneer het in mijn hoofd begonnen is. We genieten nu van iedere dag, maar we weten niet hoe het ervoor staat. Of dat het nog weken gaat duren of nog maanden gaat duren. Ik hoop natuurlijk het laatste."

Leuke middag hebben
"Ik hoop niet dat mensen nu langskomen en denken: dit wordt de laatste keer dat ik haar zie. Het zit er misschien wel in, maar ik zeg tegen iedereen die langskomt: joh, ik zeg nog geen tot ziens, maar tot de volgende keer. Dat geeft een reden om weer een keer langs te komen. Het hoeft voor mij allemaal niet zo zwaar hoor. Nu heb ik de leukste gesprekken. Natuurlijk vertel ik hoe het ervoor staat, maar dan probeer ik het gesprek te draaien dat we eigenlijk een mooie herinnering aan het bouwen zijn. Dat we een leuke middag hebben."