Cavendish krijgt ervan langs op social media na veroorzaken valpartij

16 augustus 2016

PHOTO_NEWS
Vraagtekens gezet bij zilver Cavendish

Wielrenner Mark Cavendis wordt in de wielerwereld niet gezien als de meest sympathieke persoon. De Brit heeft zich maandagavond andermaal niet van zijn beste kant te laten zien door op opvallende wijze een valpartij te veroorzaken.


Hoewel de 31-jarige sprinter de vermoorde onschuld speelde en de jury niet ingreep, waren de reacties op Twitter niet mild over de opmerkelijke actie tijdens het onderdeel omnium op de wielerbaan. Cavendish zag hoe de Zuid-Koreaan Sanghoon Park hem aan de binnenkant passeerde en stuurde op dat moment ineens hard in. De Zuid-Koreaan nam in zijn val de Australiër Glenn O'Shea en de Italiaan Elia Viviani, die uiteindelijk goud won, mee.

Danny on Twitter

Michael Rasmussen on Twitter

De reacties op Twitter waren niet mild. Oud-wielrenners Danny Nelissen en Michael Rasmussen pleitten voor een diskwalificatie. Zelf gaf Cavendish na de race toe een fout te hebben gemaakt, maar hij ontkende de kwade opzet. Volgens kwaaddenkers was Cavendish bewust bezig met het onderuit halen van leider Viviani, die net onder Park in de baan reed.

AD-verslaggever Thijs Zonneveld confronteerde Cavendish met zijn gedrag. Na een kort gesprek, waarin de Brit dreigde met een rechtszaak, vertrok Cavendish vloekend.

Thijs Zonneveld on Twitter

Thijs Zonneveld on Twitter

Thijs Zonneveld on Twitter

Het is niet de eerste keer dat Cavendish betrokken is bij een twijfelachtige valpartij. Tijdens de Tour de France van 2013 kwam Nederlander Tom Veelers hard ten val nadat Cavendish een onverwachtige beweging maakte. Ook in de laatste Tour was er een akkefietje tussen Marcel Kittel en Cavendish na een dubieuze sprint.

Veelers onderuit na actie Cavendish: