China wil coronavrije Spelen en stelt vaccins beschikbaar voor Olympiërs

7 maart 2021

China heeft plannen! Het land heeft het ervoor over om vaccins beschikbaar te stellen voor deelnemers aan de Olympische Spelen.


In februari 2022 zijn de Winterspelen in Beijing en de komende Zomerspelen van juli zijn in het Japanse Tokio. "We willen vaccinatie beschikbaar stellen aan Olympiërs. Ook gaan we praten met andere landen over wederzijdse erkenning van de verschillende vaccins." (lees door!)
Tempo hoog
Dat zei Wang Yi, een Chinese topdiplomaat, zondag op een persconferentie. China heeft meerdere vaccins ontwikkeld. Het land verwacht in juli ongeveer 40 procent van de 1,3 miljard inwoners ingeënt te hebben. Meerdere landen waaronder Brazilië, Indonesië, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten kopen hun vaccins uit China.

Wang zei ook dat het land ook Chinese staatsburgers in buurlanden aan een vaccin wil helpen. "We bereiden regionale vaccinatiestations voor in onze omliggende landen." Japan wil aankomende zomer toeschouwers toelaten bij de Spelen in Tokio. Atleten hoeven, gelijk nadat zij gearriveerd zijn in het land, niet in quarantaine.

Check je app
Tenminste, hiervoor moeten zij eerst een app downloaden waarop ze dagelijks hun gezondheid kunnen checken. Ook zegt deze app of de sporters wel of niet negatief zijn getest op het coronavirus.