Coach Otter lacht om verhalen over de middelvinger van Knegt

13 februari 2018

Pro Shots

Shorttrack-coach Jeroen Otter kan wel lachen om de wilde verhalen van de Zuid-Koreanen over Sjinkie Knegt. Zuid-Koreaanse media beweren namelijk dat hij een middelvinger op stak tijdens de medailleceremonie. ,,Ze zien hier soms Yeti's lopen en UFO's vliegen", zei Otter tegen de Telegraaf.


Tekst loopt door onder de foto 


De Zuid-Koreaanse media raakten helemaal over hun toeren bij het zien van deze foto, want Knegt steekt hier zijn middelvinger op. In 2014 stak de Nederlander nog 2 middelvingers op naar de Zuid-Koreaanse Rus Viktor Ahn en dat hebben ze hem blijkbaar nog niet vergeven. ,,Ze zetten een microscoop op alles wat Sjinkie doet. Je zit daar natuurlijk niet op te wachten als sporter, maar het laat zien hoe belangrijk de sport is in dit land", zei Otter.

Van slag
Juist omdat de sport zo ontzettend belangrijk is in dat land is het eigenlijk juist wel mooi dat Knegt daar de gemoederen zo flink bezig houdt: ,,Alles wat hij doet is blijkbaar belangrijk voor de Koreanen hier en ja, misschien willen ze hem uit zijn doen brengen, al denk ik niet dat ze daar snel in zullen slagen."