🎥 | De rek is eruit: Epke Zonderland stopt per direct met topsport

24 juli 2021

Epke Zonderland heeft besloten te stoppen als professioneel turner. De Fries wist niet door te dringen tot de finale op de rekstok op de Olympische Spelen in Tokio. De rekstokspecialist, Olympisch kampioen in Londen 2012, overwoog nog eventjes om deel te nemen aan het WK in oktober 2021. Maar dat gaat dus niet gebeuren: de rek is eruit!


De 35-jarige Zonderland is een van de populairste sporters van Nederland van deze eeuw. Zo werd hij bijvoorbeeld in 2009, 2011, 2012 en 2013 hij verkozen tot Nederlands sportman van het jaar. Wat hem voor velen zo sympathiek maakte is dat hij niet alleen topsporter was, maar ook studeerde om dokter te worden (wat inmiddels is gelukt).

Darmklachten
In voorbereiding op 'Tokio' werd Zonderland gehinderd door darmklachten. Daardoor lukte het niet voldoende te eten en dat zat weer een stevig trainingsprogramma in de weg. "Het is goed zo. Ik weet niet of het mooier dan dit gaat worden, ik denk het niet", zei hij tegen de NOS.

Palmares
Op de rekstok is Zonderland een absolute grootheid. Die Olympische titel vult hij aan met 3 wereldtitels, 3 Europese titels en 1 maal de wereldbekerfinale. "Ik ben blij dat ik op deze manier een mooi einde aan mijn carrière heb kunnen maken", zo zei hij over zijn oefening in Tokio. Wil je die zien? Klik hier!