Dumoulin en Van der Breggen gehuldigd: ‘Zin om biertje open te trekken’ (video)

11 augustus 2016

Veerle de Pijper

Wielerbazen Anna van der Breggen en Tom Dumoulin werden woensdagnacht toegejuicht in het Holland Heineken House.

Meer dan terecht natuurlijk. Van der Breggen pakte goud op de wegwedstrijd én brons in de tijdrit. En Tom Dumoulin hield ondanks z'n gebroken pols woensdag een zilveren plak over aan de olympische tijdrit.

Dumoulin wil aan het bier
Waar Dumoulin vlak na z'n race vooral teleurgesteld was dat hij geen goud won, straalde hij 's avonds bij de huldiging. "Hier is het gewoon niet mogelijk om nog chagrijnig te blijven. Het was wel heel gaaf", zei hij na afloop. Dumoulin gaat de komende tijd even relaxen en heeft vooral zin om thuis een biertje open te trekken.

Van der Breggen was niet gezellig
Anna van der Breggen, tot nu toe de Nederlandse ster van deze Spelen, bleef vrij rustig. "Ik ben heel blij dat het erop zit", zei ze tegen onze verslaggever. "Je leeft een aantal maanden onder een steen en ik denk ook niet dat ik de gezelligste was de laatste tijd. En dan kom je gewoon met twee medailles terug. Dat is heel bijzonder. Maar uit m'n dak gaan voor zoveel mensen vind ik moeilijk."
Lekker naar huis
Bij Van der Breggen overheerst opluchting: de druk is weg. "Ik kijk ernaar uit om lekker weer naar huis te gaan en even te genieten van de rust die er dan is." Maar tijd om uitgebreid haar medailles te vieren heeft ze niet. "We zitten midden in het seizoen, dus dat zit er niet echt in, helaas."

Huldigen Tom Dumoulin en Anna v Breggen-3
Huldigen Tom Dumoulin en Anna v Breggen-4
Huldigen Tom Dumoulin en Anna v Breggen
Huldigen Tom Dumoulin en Anna v Breggen-2
Huldigen Tom Dumoulin en Anna v Breggen-5