Ex-beachvolleybalster zorgt voor Holland Heineken House in Korea

14 februari 2018

ad/Sander Stoepker

Marloes Wesselink staat bekend als voormalig top-beachvolleyster, maar heeft momenteel een heel andere taak. De 30-jarige Wesselink zorgt er mede voor dat het Holland Heineken House draaiende wordt gehouden tijdens de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. De oud-Doetinchemse zorgt voor beveiliging, de juiste kleding, regelt de voorzieningen voor artiesten en coördineert de huldigingen van sporters die een medaille hebben gewonnen.


Weten hoe het Holland Heieneken House eruit ziet? Klik hier!

Wat ze allemaal doet? Aan De Gelderlander vertelt ze: ,,Dat loopt uiteen van het aansturen van vrijwilligers tot het laten maken van de tegels voor medaillewinnaars tijdens de huldiging’’, vertelt Wesselink vanuit Gangneung, waar het Holland Heineken House staat.

Nog niet stil gezeten
Met de vracht aan medailles die Team NL de afgelopen dagen al won (elf in totaal na het goud van Jorien ter Mors woensdag), heeft Wesselink nog niet stil gezeten. ,,Elke dag één of meer medailles, dat is natuurlijk super. Want de prestaties hebben wij als één van de weinige dingen niet in de hand’’, weet Wesselink, die tot haar 17de in Doetinchem woonde en nu alweer tien jaar Scheveningen als woonplaats heeft.