Frimpong wordt op ‘mooiste dag in zijn leven’ laatste en doet belofte (video)

16 februari 2018

Skeletonner Akwasi Frimpong kunnen we gerust een cultheld noemen. De Ghanese Amsterdammer eindigde vrijdag als 30ste en laatste, maar kon een brede grijns niet onderdrukken. Bovendien is dit nog maar het begin.


Na zijn laatste run stapte Frimpong breed glimlachend van zijn slee. Het scorebord interesseerde hem geen fluit, dat is bijzaak. Een klein dansje met de mascotte van de Spelen en daarna zitten de Spelen er voor Frimpong op.

Trots
"Over mijn prestatie kan ik niet heel tevreden zijn. Als topsporter wil je het beste uit jezelf halen, de wereld veroveren met de sport. Alles op zijn tijd, de weg naar Pyeongchang was lang genoeg. Ik ben trots dat ik zover ben gekomen. Ik hoop dat ik door het behalen van de Spelen meer sponsoren kan aantrekken zodat ik ook eindelijk kan leven als een topsporter. De afgelopen maanden heb ik te veel tijd gestoken in randzaken."

Professioneler
Frimpong moest in de laatste week nog winterkleding regelen voor hem en zijn begeleidende staf, zocht accommodatie voor zijn familie en maakte tientallen afspraken met de pers. Voor trainen en voorbereiden van de race bleef geen tijd over.

Over 4 jaar moet die stap naar professionalisering ver achter zich liggen. Vanaf nu wil Frimpong elke dag beter worden, elke dag het uiterste van zichzelf vragen en dan uiteindelijk in Peking tijdens de Winterspelen van 2022 definitief toeslaan. "Dan lach ik ook na de afdalingen, maar dan wel met een plak om mijn nek."