Geen medaille voor cultheld Sjef van van den Berg bij handboogschieten

12 augustus 2016

ANP

Helaas, Nederland heeft er weer geen een medaille bij kunnen schrijven. 'Cultheld' Sjef van den Berg moest zijn meerdere erkennen in de Amerikaanse Brady Ellison. De Nederlandse handboogschutter bleef, zoals altijd, ontzettend koel maar wist niet als beste zijn pijlen in het bord te schieten.

Ondanks het belabberde begin tegen de look-a-like van Leonardo DiCaprio, hij verloor de eerste set, begon Van den Berg steeds beter in de wedstrijd te komen. Alle drie zijn pijlen kwamen weer in het geel terecht, terwijl de Amerikaan er één in het rood zag verdwijnen. Na twee sets stond het dus gelijk: 2-2.

Helaas schoot Ellison in set drie een perfecte score (30) en kwam Van den Berg daar niet bij in de buurt met zijn score van 28. Hij MOEST dus de vierde set gaan winnen, anders zou het brons naar Amerika gaan.

Maar dit scenario verliep niet zoals we het graag hadden gezien. Van den Berg schoot een 6, 7 en een 10, terwijl Ellison twee 9's en een 10 wist te noteren.

Natuurlijk kijkt Van den Berg nu niet meteen terug op een geslaagd toernooi, maar hij heeft tijdens deze Spelen wel alle Nederlandse harten veroverd.