GEWELDIG NIEUWS: zilveren Dumoulin heeft smaak weer te pakken en gaat door met fietsen

28 juli 2021

Getty Images
Tom Dumoulin

Dit is het nieuws wat we graag willen horen op deze toch al geweldige woensdag voor TeamNL. Tom Dumoulin heeft de smaak weer te pakken na zijn zilveren medaille op de olympische tijdrit en gaat door met wielrennen. "Ik heb al aan de ploeg laten weten dat ik graag doorga", zei de Nederlandse wielrenner bij de NOS.


Dumoulin stapte van de fiets en wilde helemaal stoppen. Speciaal voor de olympische tijdrit kwam hij terug. En hoe! Alleen Primoz Roglic kon een ontketende Dumoulin voorblijven. "Het was een moeilijke weg hiernaartoe. Ik was overtraind in de winter en klaar met fietsen", zo haalde Dumoulin na afloop zijn gevoel van begin 2021 terug. "Maar ik besloot terug te keren, speciaal voor deze dag. Ik had een doel en ben heel trots", aldus Dumoulin, die genoegen moest nemen met zilver. Maar wel zilver met een gouden randje: "Het is geen goud, maar ik heb alles gegeven en Primoz was geweldig."

De renner van Jumbo-Visma heeft na deze geweldige opsteker besloten toch door te gaan dit jaar en nog wedstrijden te rijden. "Ik heb weer plezier in het wielrennen en ik ga door. Ik ga er nog een mooi wielerjaar van maken met een mooi programma. Ook met het WK."