🏅🥇 | GOUD GOUD GOUD! Marlène van Gansewinkel wint ook koninginnennummer

3 september 2021

Getty Images
Marlène van Gansewinkel

Marlène van Gansewinkel heeft na goud op de 200 meter ook het koninginnennummer gewonnen. De Tilburgse klokte 12.78. Fleur Jong (13.10) en Kimberly Alkemade (13.12) bleven net buiten de medailles. Para-atlete Van Gansewinkel pakt ook goud op de 100 meter


Nadat de geboren Tilburgse al de 200 meter had gewonnen was Van Gansewinkel vandaag de beste op de 100 meter in de klasse T64. Daarin komen atleten uit met een dubbele of enkele onderbeenamputatie. Haar landgenote Fleur Jong miste op een haar het brons. Kimberley Alkemade, de 3e Nederlandse finaliste, werd 5e.

Olivier Hendriks veroverde het zilver op de 400 meter in de klasse T62. De para-atleet, bij wie op jonge leeftijd beide onderbenen werden geamputeerd, moest alleen de Duitse wereldrecordhouder Johannes Floors voorlaten. Het verschil was duidelijk: 45,85 tegen 47,95.

Medailles voor iedereen
Van Gansewinkel liep in het olympisch stadion van Tokio een tijd van 12,78 en hield daarmee de Duitse Irmgard Bensusan en de Canadese Marissa Papaconstantinou achter zich. De Brabantse won ook al brons bij het verspringen. Daar pakte Jong het goud. Alkemade had al brons op zak van de 200 meter.

Jong miste dan wel het brons, ze maakt wel deel uit van de selectie Babes van de Paralympische Spelen. Check alle Babes HIER!