Handbalsters houden olympische droom in leven na gelijkspel tegen Zweden (video)

admin • 19:57, 12-08-2016 / Laatste Update: 13:03, 08-01-2024

Met flink wat gelukt hebben de Nederlandse handbalsters gelijk weten te spelen tegen Zweden. Met slechts nog drie seconden op de klok wist Danick Snelder de belangrijke gelijkmaker binnen te gooien: 29-29.

In de eerste helft liep het nog erg moeizaam met de dames van bondscoach Henk Groener. Acties wilden niet lukken en mede daardoor keken de Nederlanders bij rust tegen een 13-16 achterstand aan.

Na de thee ging het echter een stuk beter lopen. Met snelle uitbraken, goed keeperswerk en het afmaken van de kansen bogen de Nederlandse vrouwen de achterstand om in een voorsprong.

In de slotfase zette Zweden echter alles op alles en wist zich naast Nederland te positioneren. Even leek het er zelfs op dat de Scandinaviërs er met de winst vandoor zouden gaan, maar Danick Snelder zorgde drie seconden voor tijd voor de bevrijdende gelijkmaker:

JAAAAAAA! In de laatste seconden flikken onze handbalsters van @nedteamhandbal het! Gelijkspel tegen Zweden! #TeamNL pic.twitter.com/nDohW2KiNy

— Sportnieuws.nl (@Sportnieuwsnl) August 12, 2016

Kwartfinale

Met het oog op de kwartfinale kan dit weleens een heel cruciaal punt betekenen. Door de late gelijkmaker ziet de wereld er voor de handbalsters plots heel anders uit. Nederland heeft 4 punten uit 4 wedstrijden en daardoor nog alle zicht op het bereiken van de kwartfinale. Sterker nog, als Frankrijk vanavond wint van Zuid-Korea, is een plaats bij de laatste acht een feit.