Handbalsters opgerold door te sterke Vikingen

admin • 19:53, 20-08-2016 / Laatste Update: 20:05, 08-01-2024

De Vikingen zijn al even verdwenen uit Noord-Europa, maar hun bloed gierde zaterdag nog door de aderen van de Noorse handbaldames. Al na een minuut of wat wisten de Nederlandse tegenstanders dat er zaterdag niets te halen viel: 36-26.

De strijd om het brons was eigenlijk geen strijd. Na 5 minuten was het verschil al 2 goals: 4-2. Binnen 10 minuten liepen de Noorse vrouwen uit naar een comfortabele 7-2. Een time-out had weinig effect. De wereldkampioenen gingen door waar ze gebleven waren en bouwden de voorsprong uit. Nederland gooide wel 3 keer op de paal in de 1e helft. Ruststand: 19-13.

Tweede helft

In de 2e helft was het niet veel beter voor Nederland. De achterstand liep al snel op naar 23-14 en dus liefst 10 goals. Af en toe was er wel wat te zien van de geweldige vorm van Estavana Polman, Tess Wester en de zijnen. Dan werd er snel uitgebroken en zelfverzekerd gescoord. Toch waren de Noorse dames domweg een klasse beter. Ze speelden slimmer en waren dodelijk effectief in de omschakeling.