Dit zijn helaas ook de Spelen van de horrorblessures (video)

15 augustus 2016

EPA

Dag 10 van de Olympische Spelen staat voor de deur. Ook op maandag zullen er weer prachtige momenten plaatsvinden, maar er is ook een andere kant van de medaille. Tientallen sporters blesseren zich namelijk op de Spelen en zien hun olympische droom in duigen vallen. Dit jaar lijkt er geen einde te komen aan de vele ongelukken - en met name horrorblessures - die plaatsvinden in de verschillende stadions.

De Franse turner Samir Ait Said was het eerste slachtoffer. Hij was goed bezig tijdens de kwalificaties voor de teamfinale, maar op het paard sloeg het noodlot toe. Bij de landing kwam Ait Said verkeerd terecht en zijn been knakte dubbel. De Fransman brak zijn been en moest zijn olympische droom vroegtijdig vergeten. Wat de ellende compleet maakte, was het feit dat Ait Said van de brancard viel door het ambulancepersoneel.

Verder was er nog een akelig moment bij het turnen. Ellie Downie viel bij het onderdeel vloer op haar nek, maar gelukkig viel de schade mee. 


Gewichtheffen
Ook bij het gewichtheffen was het al meerdere malen raak deze Spelen. In Bejing en Londen braken al enkele gewichtheffers hun arm bij het tillen van de loodzware halters, maar ook in Rio brak een sporter zijn elleboog. Het waren nare beelden van de Armeen Adranik Karapetyan - die het uitschreeuwde van de pijn. De Fin Milko Tokola had iets meer geluk dan Karapetyan. Hij zakte door de krachtsinspanning in elkaar, maar raakte gelukkig niet geblesseerd. Tokola kon gewoon verder met het toernooi.

Van Vleuten
Heel Nederland hield haar adem in toen Annemiek van Vleuten vorige week zondag tijdens de wegwedstrijd van het wielrennen ongekend hard en lag minutenlang bewegingsloos op het asfalt. Ook de beelden van een fan naast de weg leverde enge beelden op


Bij de wegwedstrijd voor mannen vielen ook enkele renners. Onder meer Vicenzo Nibali, Wout Poels, Geraint Thomas en Sebastian Henao lagen op hun gat. Niet alleen op de weg, maar ook op de baan gingen er enkele atleten hard onderuit. De Australische baanwielrensters op de ploegachtervolging waren maandag op de training in Rio de Janeiro zwaar ten val gekomen. Eén van de rensters, Melissa Hoskins, moest zelfs naar het ziekenhuis. Laurine van Riessen had meer geluk. De baanwielrenster werd door een Françoise - die wel een valpartij veroorzaakte - de boarding in geduwd, maar bleef wonderbaarlijk overeind.

Paardensport
Bij de paardensport werd andermaal bewezen hoe pijn het kan doen als je onder een paard valt. De Nederlandse ruiter Theo van de Vendel viel vorige week maandag de spectaculaire cross-country. Dat is één van de drie onderdelen van de eventingsport. Het paard Zindane van Van de Vendel raakte een hindernis en raakte daardoor uit balans en viel over Van de Vendel heen.