Hélène Hendriks mag deze zomer Nederlandse sporters huldigen in Tokio

13 januari 2020

NOC*NSF/Heineken

Hélène Hendriks krijgt er deze zomer een hele mooie klus bij. In een gebouw dat vroeger altijd 'Holland Heiniken House' genoemd werd, gaat ze de huldiging van Nederlandse medaillewinnaars presenteren op de Olympische Spelen in Tokio.


Hendriks speelde zelf 12 jaar in de hoofdklasse hockey. Mede door blessures haalde ze Oranje en dus ook de spelen nooit. Eerder zei de Veronica-presentatrice haar gehele tv-carrière op te geven voor de kans om als sporter naar de Spelen te mogen ,,Het mag geen verrassing zijn dat voor mij als oud topsporter, sportfanaat in hart en nieren, presentator en journalist hier alles samenkomt.”

Feestje
Het Holland Heineken House werd al sinds de Spelen van 1992 gebruikt als plek op de sporters te huldigen. Vanaf deze zomer krijgt gaat er iets veranderen. Het Holland Heineken House blijft bestaan, maar het zal een klein onderdeel worden van een groter gebouw dat TeamNL Tokyo Center heet. ,,Als Heineken moeten we ons concentreren op de huldigingen en het bouwen van een mooi feestje,” zei Hans Erik Tuijt, wereldwijd sponsordirecteur van Heineken. ,,Dat past het beste bij ons.”

Ex-judoka Edith Bosch krijgt ook een rol op de Spelen. Ze wordt coach van het personeel in het TeamNL Tokyo Center en het Holland Heineken House. Bosch haalde zelf 4 keer op de spelen. Ze won 2 keer zilver en 2 keer brons.