Hoppa! Nederlandse handboogschutters mogen naar Spelen in Tokyo

12 juni 2019

Chris Ottens/BD

De Nederlandse handboogschutters hebben woensdag het felbegeerde ticket voor de Olympische Spelen in Tokyo bemachtigd. Sjef van den Berg, Rick van der Ven en Steve Wijler waren een maatje te groot voor Oekraïne (6-2) en schoten zelfs een perfecte ronde van 60 punten.


,,Ik denk dat er 5 man hartstikke blij zijn dat we dat ticket nu binnen hebben”, zei Van den Berg.

Wie o wie mag er mee?
Naast het eerdergenoemde drietal behoren Gijs Broeksma en Jan van Tongeren tot de olympische selectie. Op dit moment vormen Van den Berg, Van der Ven en Wijler de Nederlandse ploeg, maar bondscoach Ron van der Hoff bepaalt uiteindelijk wie hij meeneemt naar Tokyo. Het moet wel erg gek lopen, wil Van den Berg daar niet bij zitten. Ook Van der Ven maakt goede kans. ,,Zo ver kijk ik nog niet. We hebben dat ticket nu binnen en we gaan met Nederland naar de Spelen. Dat is voor nu het belangrijkst”, concludeerde Van den Berg koeltjes na afloop.

Boost
Het Nederlandse drietal werd flink toegejuicht tijdens de wedstrijd in Den Bosch. Dat maakten ze nog niet eerder op deze manier mee. Van den Berg: ,,Ik vond het wel lekker, het gaf ons een soort van boost. Het is fijn om te weten dat er zoveel mensen achter je staan.”

Nederland begon nog wel wat moeizaam en kwam met 0-2 achter tegen de Oekraïners. Uiteindelijk werd de score ruimschoots rechtgetrokken en het ticket binnengehaald. ,,Wij moesten winnen van Oekraïne, dat bracht wel druk met zich mee. Uiteindelijk hebben we het goed opgelost.”