Ierse olympiër wordt tot bloedens toe geslagen tijdens avondje stappen

15 augustus 2021

Wat een vreselijk weekend voor Jack Woolley. De 22-jarige olympiër werd dit weekend in elkaar gebeukt tijdens een avondje stappen. De Ierse taekwondoka zat compleet onder het bloed en werd afgevoerd naar het ziekenhuis, is te zien op zijn Instagram.


Woolley bleek 'de verkeerde persoon' te zijn. Hij legt uit: "Afgelopen vrijdag ging ik iets eten met een vriend, waarna we nog iets gingen drinken. Toen we langs de River Liffey terugkeerden, begon een groepje van zo’n 8 tot 12 twintigers, zowel mannen als vrouwen, mensen aan te vallen. Jammer genoeg was ik 1 van de slachtoffers. Toen ik langsliep, kreeg ik een klap in mijn gezicht. 1 klap, gevolgd door ‘mijn fout, verkeerde persoon’, waarna ze verder gingen en nog andere onschuldige mensen toetakelden."

Een flinke bende, dus. Op de foto is te zien hoe Woolley op de grond onder het bloed zit. Hij zegt zelf te hebben gevraagd of een van zijn vrienden die foto kon maken. "Gelukkig was ik in staat een ambulance te bellen en bij bewustzijn te blijven. Mijn vrienden hebben me geholpen en ik ben blij dat zij allebei ongedeerd zijn. Er zijn heel wat mensen afgevoerd en ik heb gehoord dat er zelfs 1 persoon is overleden na een messteek. Momenteel wacht ik in het ziekenhuis op een operatie aan mijn mond."

Er zal plastische chirurgie nodig zijn om zijn gezicht weer te herstellen. Er is overigens nog niemand gearresteerd, maar de politie is wel een onderzoek gestart tegen de bende.

Olympische Spelen
De Olympische Spelen werden voor Woolley trouwens een teleurstelling. De nummer acht van de wereld werd al in de eerste ronde in de categorie tot 58 kilo uitgeschakeld door zijn Argentijnse tegenstander Lucas Guzman. Woolley was de eerste Ier ooit die zijn land op de Spelen vertegenwoordigde in het taekwondo.