🎥 | Via deze ingewikkelde route kan Epke Zonderland nog naar Tokyo

20 februari 2020

Epke Zonderland slaagde er op het WK niet in om een ticket voor de Olympische Spelen veilig te stellen en dus is er nog maar 1 - tamelijk ingewikkelde - weg richting Tokyo. Gelukkig hebben onze collega's van de NOS een fijn filmpje gemaakt waarin dit haarfijn wordt uitgelegd.


Er zijn namelijk 9 (!) pagina's vol met regels voor de kwalificatieprocedure via de World Cups, waar Epke zijn deelname aan de Spelen moet veilig zien te stellen. In aanloop naar Tokyo zijn er 8 van dit soort World Cups waarvan de beste 3 resultaten tellen.

Regels
De Nederlandse topturner heeft er al snel 2 in de pocket en zit dus gebakken, zo lijkt het. Maar tijdens een periode van ziekte komt er een concurrent boven drijven: de Japanner Hidetaka Miyachi. Die wint 3 world cups en staat dus een puntje voor op Epke. Zonderland MOET nog 1 van de aankomende 3 world cups winnen en daarna, bij die gelijke stand, komen de regels om de hoek kijken.

Eerst gaat het om 'doelsaldo'. Wie haalt van zijn beste 3 resultaten opgeteld de beste score. Is dat gelijk, dan wordt gekeken naar de uitvoeringswaarde. Het is dus van groot belang dat Epke dikke resultaten gaat boeken!