IOC wil ook bij Olympische Winterspelen van 2022 strikte coronaregels

17 september 2021

Proshots
IOC Olympische Winter Spelen Beijing Peking 2022 Corona Regels Streng

Tijdens de Olympische Winterspelen in het Chinese Beijing van aankomende zullen er strenge coronaregels gelden. Dit om de veiligheid van alle deelnemers en betrokkenen te kunnen garanderen. Dat maakte het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vrijdag bekend.


"De pandemie is nog niet voorbij", opende IOC de mededeling. "We willen de atleten daarom geruststellen dat we er alles aan zullen doen om de Winterspelen voor iedereen veilig te organiseren", aldus voorzitter Thomas Bach.

Striktheid
Hij verwees ook naar de Zomerspelen in Tokio van voorbije zomer. "Net als toen in Japan zullen we in China met de gezondheidsinstanties samenwerken. Zo zorgen we ervoor dat de Spelen goed zullen verlopen."

In Tokio waren er heel wat regels voor de atleten. Zo werd er elke dag getest op corona en konden zij op geroosterde tijden maar naar buiten. Wie positief was, moest 10 dagen in verplichte quarantaine. China heeft tot nu toe niks losgelaten over de mogelijkheid wat het ontvangen van toeschouwers betreft.

Ophef
De Winterspelen vinden komend jaar plaats van 4 tot en met 20 februari. Vanwege het schenden van mensenrechten, met name in de regio Xianjiang ten opzichte van de Oeigoeren, liggen deze Spelen onder vuur.

Hoewel de slogan voor deze Spelen 'samen voor een gedeelde toekomst' is, heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken al plannen over een mogelijke boycot uitgesproken. Wordt vervolgd!