Jamie Morrison weg als bondscoach volleybalsters

5 oktober 2019

Getty Images

Jamie Morrison vertrekt per direct als bondscoach van de Nederlandse volleybalsters. Dat is de uitkomst van een evaluatiegesprek tussen de Amerikaan en de Nederlandse volleybalbond.


Het ontslag van Morrison is een bijzondere ontwikkeling. Kortgeleden werd bekendgemaakt dat de Nederlandse Volleybalbond het laatste, beslissende Olympisch kwalificatie toernooi naar Nederland haalt in januari. Gezien de clubverplichtingen van de speelsters heeft de opvolger van Morrison straks slechts 2 weken de tijd om de groep klaar te stomen voor het continentale toernooi waar slechts 1 olympisch ticket beschikbaar is en ook Turkije, de nummer twee van het recente EK, aan meedoet.

Moeilijk
"Ik betreur het zeer dat we deze moeilijke beslissing hebben moeten maken”, zegt technisch directeur Joop Alberda van de Nevobo. "Na een uitgebreide evaluatie van het afgelopen seizoen is er onvoldoende vertrouwen om de route te vervolgen naar het aankomende OKT en het WK 2022.”

Onder Morrison haalde de Nederlandse volleybalsters een jaar geleden de beste prestatie ooit op een WK, door in Japan 4e te worden.