Mierenneukende Zuid-Koreanen zijn boos op Sjinkie: ‘Hij steekt z’n middelvinger op!’

12 februari 2018

EPA

Dat Sjinkie Knegt in 2014 2 middelvingers opstak naar de Zuid-Koreaanse Rus Viktor Ahn staat bij veel Zuid-Koreanen nog steeds in het geheugen gegrift. Daarom werd de shorttracker zaterdag bij de medaille-uitreiking goed op zijn vingers gekeken en daar werd, opnieuw, een middelvinger ontdekt.


Wil jij het belangrijkste WINTERSPELEN-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met WINTER AAN naar 06 135 591 70!

Bij de ceremonie hield Knegt met zijn rechterhand mascotte Soohorang vast terwijl zijn linkerhand op de schouder van de Zuid-Koreaan Lim Hyo-jun, die er met goud vandoor ging, rust. Niets aan de hand zou je zeggen, maar de Zuid-Koreanen zoomen graag in op zijn rechterhand. Daar steekt een middelvinger uit.

(tekst gaat verder onder de foto)Gediskwalificeerd
Bij de Aziaten gaan de gedachten direct terug naar januari 2014. Toen stak Knegt na de estafettefinale opeens beide middelvingers op naar Viktor Ahn, die weliswaar voor Rusland uitkwam maar Zuid-Koreaan is. De Fries werd vanwege die actie gediskwalificeerd op het EK in Dresden.

Onbewust
Knegt reageerde al op de commotie in Pyeongchang. ,,Het ziet er inderdaad uit alsof ik mijn middelvinger opsteek, maar het was niet bewust. Ik hield alleen maar mijn medaille vast.’’

Boze Zuid-Koreanen
In Zuid-Korea, waar shorttrack immens populair is, is men niet overtuigd. Op zijn Instagram-account reageren Zuid-Koreanen woedend.