Miller kopieert ‘snoekduik-finish’ van Braziliaan op Olympische Spelen (video)

16 augustus 2016

EPA

Joao Vitor de Oliveira is een Braziliaanse hordeloper, maar hij is geen 'gewone' atleet. Vitor de Oliveira finisht namelijk niet zoals iedere andere sporter bij het atletiek. De Braziliaan heeft daar een speciale techniek voor uitgevonden: de 'snoekduik-finish'. Shaunae Miller, die maandagnacht goud won op de 400 meter, heeft de beelden van de hordeloper goed geanalyseerd en voerde de 'snoekduik-finish' perfect uit.

"Ik doe het altijd, het is geen ongeluk", begint Vitor de Oliveira zijn verklaring over het merkwaardige finishen. "In Bejing brak ik mijn ribben terwijl ik zo finishte."
Andere sporters begrijpen niet waarom hij het doet, maar de Braziliaan heeft daar een goede reden voor en noemt het een belangrijk onderdeel van zijn strategie. "Mensen vertellen mij vaak dat ik het niet moet doen, maar het komt rechtstreeks uit mijn hart. Ik geef altijd alles", besluit de hordeloper. Tijdens de series van de 110m horden wist hij zich met 0.01 verschil te plaatsen voor de halve finale. Het heeft dus zeker voordeel.

Goud voor na-aper Miller
Shaunea Miller heeft goed afgekeken bij de Braziliaan. Terwijl ze nek-aan-nek lag tijdens de finale van de 400 meter op de Olympische Spelen met de Amerikaanse Allyson Felix, gooide ze er als laatste krachtsinspanning een snoekduik uit. Wat het opleverde? Een gouden medaille voor 'na-aper' Miller.