Zeeuwse mountainbiker Milan Vader glundert: ‘Mosselen in Tokio komen uit Zeeland’

24 juli 2021

De 25-jarige Zeeuwse mountainbiker Milan Vader is dol op mosselen. Hij is bijvoorbeeld ambassadeur van het Mosselbureau en laat geen kans onbenut om, a la 'Aubergenius' Dirk van Duijvenbode en aubergines, te benadrukken hoe heerlijk en gezond de schelpdiertjes zijn.


Groot was dan ook zijn blijdschap toen Vader merkte dat de mosselen in Tokio 'gewoon' uit Zeeland komen. Dat merkte hij op tijdens een livesessie op Instagram die door Team NL was georganiseerd. Hij had ze trouwens nog niet geproefd: even gaan stappen en een restaurantje pakken zit er vanwege de coronaregels natuurlijk niet in.

1e startrij
Vader zal bij de mtb-race vanaf de 1e startrij vertrekken − in tegenstelling tot favoriet Mathieu van der Poel, die genoegen met noemen met de 2e startrij. "Ik heb daar echt mijn best voor gedaan. De afgelopen jaren heb ik punten verzameld voor de ranking en daar weer de juiste wedstrijden voor uitgekozen. Ik ben sowieso een snelle starter", zo zei hij na een vraag van Sportnieuws.nl. "Ik wil er meteen vandoor zijn en dan uit de problemen blijven."

Goud?
Mosselen worden weleens 'het zwarte goud' genoemd. Maar Vader is natuurlijk uit op het normale gouden goud. "Ik heb echt lang nagedacht over de vraag waarmee ik bij de Olympische Spelen tevreden zou zijn. Maar het is simpel: dat weet ik achteraf pas. De Spelen betekenen superveel voor me", vertelt hij. "Ik heb hier 7 a 8 jaar naar toe gewerkt."
`