Nachtmerrie voor snowboarder Van der Velden: Winterspelen voorbij na zware breuk

10 februari 2018

ANP

Voor Niek van der Velden zitten de Winterspelen er al vroeg op. De 17-jarige snowboarder kwam zaterdagochtend bij zijn laatste trainingsrun voor de slopestyle lelijk ten val op de piste en brak daarbij zijn rechterbovenarm.


Wil jij het belangrijkste WINTERSPELEN-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met WINTERSPELEN AAN naar 06 135 591 70!

Van der Velden verloor de controle bij een van de laatste trainingsruns voor zijn olympisch debuut. Vooraf vreesde de snowboarder de lange rails van het parcours bij het onderdeel slopestyle, maar bij de sprong van een schans ging het mis. Daarbij kwam Van der Velden lelijk terecht.

Ziekenhuis
Meteen na het incident werd de 17-jarige Van der Velden, de jongste Nederlandse afgevaardigde in Pyeongchang, afgevoerd naar het ziekenhuis een uur van het Phoenix skipark. Zijn coach Frank van der Putten vergezelde hem bij die rit.

Erger dan uit de kom
Er werd gevreesd voor een schouder uit de kom, maar de blessure bleek veel erger. Van der Velden brak door de val zijn rechterbovenarm.

Einde van Spelen
Door de breuk kan Van der Velden niet alleen een streep zetten door zijn olympische deelname bij het onderdeel slopestyle, ook bij het onderdeel big air kan hij niet in actie komen volgende week.