Nederland geeft hockeyles aan Ierland

admin • 02:30, 08-08-2016 / Laatste Update: 13:41, 05-01-2024

De Nederlandse hockeymannen zijn er in de 2de groepswedstrijd wel in geslaagd om te winst vast te houden. Nadat de 1ste wedstrijd tegen Argentinië nog eindigde in een 3-3 gelijkspel, werd er van Ierland wel gewonnen met 5-0. Mink van der Weerden was de grote man aan de kant van Oranje.

In het 1ste kwart was Ierland niet geheel ongevaarlijk, alleen Nederland kon de counters prima pareren. Gelukkig heeft Nederland niet alleen bij de vrouwen een strafcornerkanon. Ook bij de mannen beschikken we er over een. Mink van de Weerden swingde na 7 minuten zijn 70ste doelpunt in de Ierse touwen.

Pas 17 jaar!

In hetzelfde kwart werd het ook nog 2-0 door een geweldige tip-in van de pas 17-jarige Jorrit Croon. Hij wist een harde slag van Rogier Hofman, middenvelder van Bloemendaal die bij Oranje in de spits speelt, op een schitterende manier in de Ierse goal te verwerken.

Hockey heren tussenstand 1e kwart:

Nederland - Ierland 1-0

7' @MinkvdWeerden#TeamNLpic.twitter.com/DkGDq3cdoe

— Rio 2016 Nederland (@Rio2016_nl) August 7, 2016

In het tweede kwart was Nederland nog steeds de betere van de 2 ploegen. De Nederlandse mannen domineerden nog steeds maar wisten er niet voor te zorgen dat de bal in het Ierse doel verdween.

Pruijsertsj

In het 3de kwart was er gelukkig weer strafcornerkanon Mink van der Weerden die een strafcorner kon verzilveren. Na 39 minuten ramde hij de bal met de snelheid van een dodelijke kogel het Ierse doel in. 2 minuten later was het Mirco Pruijser die de 4-0 op het scorebord zette. Hij wist op aangeven van Valentin Verga de Ierse goalie te omspelen en te scoren.

Ierland kreeg misschien wel tot zijn eigen verbazing 5 strafcorners in het 4de kwart, maar Jaap Stockmann wist elke corner van de Ieren zonder moeite te keren. De overwinning was nooit in gevaar. In de laatste 40 seconden wist Rotterdam-middenvelder Jeroen Hertzberger er ook nog 5-0 van te maken. Met een mooie solo wist hij de bal via een Ierse stick in het doel te krijgen.