Nuis kreeg een appje van wereldrecordhouder Joeskov: ‘Halo for Kjeld, congratulations’

13 februari 2018

AD/Rik Spekenbrink

Kersvers olympisch kampioen Kjeld Nuis was in de mixed-zone nét klaar met zijn lange ronde langs het ontelbare aantal geïnteresseerde verslaggevers toen hij van een Russische journaliste een telefoon in handen kreeg gedrukt. Wat bleek: zijn grote concurrent Denis Joeskov had hem via haar een felicitatie had gestuurd.


''Halo for Kjeld. Congratulations on the good result 1500'', stond er.  Nuis las het berichtje, liet het even op zich inwerken en stuurde daarna een antwoord. Wat hij gezegd heeft, wilde Nuis niet zeggen.

Joeskov absent
Volgens de grote kenners was Joeskov een van de weinige schaatsers geweest die Nuis op de 1500 meter van goud had kunnen afhouden. De Russische wereldrecordhouder op de schaatsmijl was echter niet welkom bij de Winterspelen vanwege het bekende Russische dopingschandaal.

Erik van Lakerveld on Twitter


Denis Joeskov appt naar Russische journaliste Veronika Gibadieva of ze @KjeldNuis namens hem wil feliciteren #olympics #pyeongchang2018

Davis lovend
Naast de gelukwensen van Joeskov, die Nuis zichtbaar goed deden, had ook Shani Davis mooie woorden voor de Nederlander. De 35-jarige Amerikaan, die als 19e eindigde, had via een Amerikaanse verslaggever zijn grote bewondering voor Nuis (28) uitgesproken. ''Het is jammer dat dit pas zijn 1e Winterspelen zijn, want anders was dit niet zijn 1e olympische titel geweest'', zei de 2-voudig olympisch en 8-voudig wereldkampioen.

Toen Nuis die woorden van Davis te horen kreeg, moest hij even slikken. ''Dit doet me wel wat, ja. Ik heb altijd erg tegen Shani opgekeken.''