Olympisch stadion 2020 grotendeels van hout, en de vlam dan!?

4 maart 2016

ANP
Japan vergeet plek voor olympische vlam in stadion

Oeps, foutje moet kunnen baas. Het olympisch stadion voor de Spelen van 2020 gaat een schitterend stadion worden, van hout. Dat er ook een enorme vlam moet branden waren de Japanse ontwerpers even vergeten. Op dit moment zitten de architecten met hun handen in het haar, want er is gewoon geen plek voor vuur.

De ontwerpers wijten de fout aan 'gebrekkige communicatie'. Een speciale commissie moet nu een oplossing gaan bedenken. De minister van Olympische Zaken Toshiaki Endo houdt er zelfs rekening mee dat het bouwplan van het stadion gewijzigd moet worden.

Niet eerste aanpassing
Dat zou een blamage zijn, want het ontwerp is al eerder aangepast. In december nog werd een nieuw ontwerp onthuld dat de helft goedkoper is dan het originele plan. Dat werd te duur bevonden en afgeschreven. Bovendien lieten de Japanners vorig jaar augustus weten dat het stadion mogelijk niet op tijd af zou zijn.

Logo geschrapt in verband met plagiaat
Vorig jaar schrapte het organiserend comité verder nog het originele logo voor het evenement, omdat ontwerper Kenjiro Sano werd beschuldigd van plagiaat. De Belg Olivier Debie vond het wel erg veel lijken op het logo van het Theater van Luik van zijn hand.