Olympisch voetbal: titelfavoriet Spanje met Pedri en co niet langs Egypte

22 juli 2021

REUTERS

Ronald Koeman vond het maar niets dat Pedri na het EK ook nog met Spanje naar de Olympische Spelen ging, maar de aanwezigheid van de middenvelder van FC Barcelona bracht Spanje tegen Egypte geen zege. De 1e wedstrijd in Groep C eindigde in 0-0.


Net als Pedri zijn ook Eric García, Dani Olmo, Mikel Oyarzabal, Pau Torres en Unai Símon na het EK doorgereisd naar Tokio om deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Blessure Mingueza
Koeman zal met gemengde gevoelens naar het duel tussen Egypte en Spanje gekeken hebben. Hij zag Pedri de hele wedstrijd spelen, maar hij zag ook hoe Óscar Mingueza al na ruim 20 minuten uitviel met een blessure. Het lukte Spanje, door bookmakers gezien als de grote favoriet voor de eindzege, niet om te scoren tegen Egypte. Dani Ceballos was het dichtst bij een goal met een schot op de paal, maar na 90 minuten stond de brilstand nog steeds op het scorebord bij het duel uit Groep C.

In diezelfde groep zijn momenteel ook Argentinië en Australië tegen elkaar aan het spelen.

Groep A
In Groep A maakte Mexico ongenadig gehakt van Frankrijk. Het werd liefst 4-1 voor de Mexicanen. Nota bene André-Pierre Gignac, de 35-jarige dispensatiespeler van Frankrijk, maakte de eretreffer voor de Fransen. Hij speelt zijn wedstrijden in de Mexicaanse competitie. Bij Mexico viel voormalig FC Groningen-speler Uriel Antuna nog in. 

Overige duels
Nieuw-Zeeland, met Almere City-doelman Michael Woud, won in Groep B met 1-0 van Zuid-Korea en in Groep D won Ivoorkust met 2-1 van Saoedi-Arabië. Bij Ivoorkust maakte AC Milan-middenvelder Franck Kessié de winnende treffer. Ook Manchester United-spelers Amad Diallo en Eric Bailly deden mee bij Ivoorkust.

Later vandaag, om 13.30 uur, spelen Brazilië en Duitsland tegen elkaar. Bij Brazilië behoort Ajax-aanvaller Antony tot de selectie.