Chinees olympisch comité vraagt fans en sporters zich te gedragen bij Winterspelen

1 oktober 2021

Het Chinese olympisch comité heeft supporters van populaire Chinese atleten vrijdag op een gunst gevraagd. De organisatie vroeg hen zich specifiek netjes, beleefd en terughoudend te gedragen bij de komende Olympische Winterspelen in Beijing.


"Volg onze sportsterren verstand, vermijd ongepaste woorden en daden", luidde de verklaring van het comité. Het land vreest chaos bij het sportevenement. De organisatie heeft vooral schrik van de vele fanclubs.

'Samen voor China'
"De laatste tijd hebben fans uit liefde voor atleten van het nationale team buitensporig gedrag in openbare ruimtes zoals luchthavens vertoond, door aan atleten te trekken of ze te duwen. Dat heeft een negatieve sociale impact", meende het comité. Ook de sporters zelf kregen duidelijke instructies.

Zo mogen zij zo min mogelijk aanwezig zijn op evenementen die voor fans zijn bedoeld. "Draag socialistische waarden uit, steek energie in hard trainen en promoot de Chinese sportgeest. Streef naar het behalen van eer voor het moederland." In Peking worden geen buitenlandse toeschouwers toegelaten. Het toernooi is van 4 februari tot 20 februari.