Rachel Klamer snelt naar mooie 4e plek op olympische triatlon

27 juli 2021

Wat een mooie prestatie van Rachel Klamer! Ze is op de triatlon als 4e geëindigd. Dat resultaat had ze vooral te danken aan een heerlijk optreden bij het hardlopen. Maya Kingma zat lang bij Klamer, maar moest haar na het zwemmen en het fietsen laten gaan. Het goud ging naar Flora Duffy uit Bermuda.


Het medaille-podium werd compleet gemaakt door de Britse Georgia Taylor Brown en de Amerikaanse Katie Zaferes. De 33-jarige Duffy ging gek bij het hardlopen, het laatste onderdeel, waarin ze snel afstand nam van haar concurrentes en naar de olympische titel snelde.

Voorsprong
Na het eerste onderdeel, anderhalve kilometer zwemmen, vormde zich op de fiets een kopgroep met onder meer Duffy. Klamer en Kingma zaten in een achtervolgende groep. Na veertig kilometer fietsen hadden de twee Nederlandse vrouwen een achterstand van een minuut op de koploper.

Bij het fietsen bleven van voren 4 triatleten over, maar bij het hardlopen was Duffy de bazin. Ze liep onbedreigd naar de overwinning in Tokio, voor Zaferes en Taylor-Brown. Daarachter eindigde Klamer na een sterke inhaalrace bij het hardlopen als 4e. Bij de mannen ging het goud eerder naar de tot kotsen bewogen Kristian Blummenfelt uit Noorwegen.