Skicross vol pijnlijke crashes: 3 skiërs afgevoerd naar ziekenhuis (video)

21 februari 2018

AP

Meedoen aan de skicross is nooit zonder gevaren, maar de races in Pyeongchang bij de mannen zaten wel erg vol met pijnlijke crashes. 3 skiërs vielen zelfs zo heftig dat ze met loeiende sirenes moesten worden afgevoerd. De Canadees Brady Leman haalde wel de finish en ook nog eens in de snelste tijd.


De heftigste val was die van de Canadese free style skiër Chris Del Bosco. De wereldkampioen van 2011 vloog meters door de lucht voordat hij hard in aanraking kwam met de ijzige sneeuw. Del Bosco brak door de val zijn bekken.

Lang onzekerheid
De skiër blijft na zijn val minutenlang doodstil liggen. Later weten toegesnelde reddingswerkers hem op een brancard te leggen, waarna de ongelukkige free styler naar een ziekenhuis wordt afgevoerd. Volgens de 1e berichtgeving zou hij zijn bekken hebben gebroken door de val.

Breuk nummer 2
Ook de deelname van de Fransman Terence Tchiknavorian liep niet vlekkeloos. Hij brak naar alle waarschijnlijkheid zijn scheenbeen door een val en is ook richting ziekenhuis voor nader onderzoek.

En val 'numero' 3
Oostenrijker Christoph Wahrstoetter kwam in heat 6 van de achtste finales in botsing met de Zweed Erik Mobaerg en liep daarbij een hersenschudding op.

Leman pakt het goud
In de finale snelde Brady Leman naar het goud. De Canadees, in Sotsji 2014 de nummer 4, deed dat met een voorsprong van 0,19 seconden op de Zwitser Marc Bischofberger (zilver) en de Rus Sergey Ridzik. Ridzik viel nog tijdens de race maar wist toch de bronzen medaille te veroveren. Zie hieronder de finish in de finale.